Behandling av nerver & nervsmärta

Som alla andra vävnader i kroppen så kan nerver utsättas för belastning, som får hjärnan att uppleva det som ett hot mot nervens hälsa, och vi får sensationen av nervsmärta. Vanlig nervsmärta kan vara ischias, karpaltunnelsyndrom(inklämning i handleden), tarsaltunnelsyndrom(inklämning vid fotleden) eller mortons neuron(inklämning under trampdynan på foten). Läs mer om behandling nervsmärta nedan.

En osteopat är likvärdig till en kiropraktor, naprapat eller specialutbildad fysioterapeut/sjukgymnast. Osteopater jobbar med smärta, stelhet och värk från muskler, leder, diskar, nerver m.fl. Jag har flerårig utbildning från ett antal olika universitet inom behandling, rehabilitering, kost och träning. Som osteopat jobbar jag med flera elitklubbar, gymnasiala idrottsutbildningar och på min privata klinik. Utöver mina åtaganden så studerar jag på halvtid för att alltid fortsätta vara påläst för att ge en trygg, säker och evidensinformerad vård till mina atleter och klienter.

Boka tid

Vad är en nerv?

En nerv är en kommunikationsbana som är uppbyggd i flera olika lager. Den har yttre lager som fungerar som barriärer, inre lager som isolerar samt sin egen blod och nervförsörjning, alltså nerver till nerven. Det är oftast i det sistnämnda där det mesta av problematiken uppstår. I det yttre skiktet av nerven så går blodkärlen och nerverna till nerven. När nervens nerver blir klämda, blir inflammatoriskt irriterade eller via degeneration blir blottade så kan en domnande, stickande, brännande smärta uppstå.

Behandling av nervsmärta så som ischias eller karpaltunnelsyndrom | Kalmar Osteopati
Behandling av nervsmärta så som ischias eller karpaltunnelsyndrom | Kalmar Osteopati

Nervsmärta kan uppstå när nerven kläms eller får ett slag på sig. T.ex om man råkar slå i armbågen i något och får skjutande smärta ut i handen. Det sker också när något i kroppen håller på att lagas vid en skada, alltså när det är inflammation i området. Då kan komponenterna i inflammationen reta nerven och smärta uppstår. Det sker vanligtvis vid diskproblematik så som diskbråck där man kan uppleva ”ischias”. Det är väldigt sällan som disken faktiskt trycker på nerven. När det händer så tappar man känseln, motorförmågan och ibland reflexerna i den kroppsdelen.

Behandling vid inklämning/irritation av nerv

Nerver, precis som de flesta andra vävnader i vår kropp, uppskattar rörelse då det främjar cirkulation och förbättrar hjärnans uppfattning om området. Läs mer om smärta här och varför kroppsuppfattning är så viktigt. Det finns specifika rörelser, nervmobiliseringar, som vi kan göra tillsammans för att få nerver att röra sig, det finns även egna övningar du kan göra. Jag hjälper dig att förstå din problematik. Gemensamt lägger vi upp en strategi för hur du ska kunna ta kontroll över den.

Boka tid

Kalmar Osteopati

Kalmar Osteopati drivs av mig, Jonathan Bengtsson. Jag är utbildad på Skandinaviska Osteopathögskolan i Göteborg och har en 4-årig Bachelor of Science (Hons) genom Dresden International University och Osteopathie Schule Deutschland. En osteopat läser basmedicin, ortopedmedicin, osteopatiska behandlingsmetoder, idrottsmedicin och rehabilitering. Allt detta för att kunna erbjuda en trygg och säker behandling samt bred kunskap för att kunna interagera med andra professioner och allmänvården.

Utöver det så är jag licensierad personlig tränare och medicinsk massageterapeut med specialisering mot huvudvärk (Vitalmetoden). Jag har även utbildning inom dry needling, kost- & näringsterapi samt som träningscoach. Tidigare har jag drivit klinik i Jämtland och Göteborg under 6 år men från och med hösten 2018 så kommer jag att finnas i Kalmar. Jag har tidigare jobbat med fysträning, rehabilitering och kost åt elitlag inom innebandy vilket jag likaså kommer göra med FBC Kalmarsund i Kalmar. Hos mig kan du använda Benify, Min Friskvård, Actiway och Wellnet. Jag hjälper dig med sjukvårdsförsäkring genom Euro Accident Sjukvårdsförsäkring. Har du Studentkortet, Mecenat eller är pensionär så har du alltid rabatterad behandling hos mig. Det går bra att köpa presentkort och klippkort direkt online.

Boka tid

Välkommen!

Läs mer på bloggen eller startsidan.

Det här ska inte ses som medicinsk rådgivning. Konsultera alltid din allmänna vårdgivare innan du påbörjar ny träning, behandling eller rehabilitering.