Behandling av stelhet

Behandling av stelhet kan ske genom diverse olika behandlingsmetoder. Till att börja så behöver man förstå vad sensationen av stelhet betyder och vad den beror på. Läs mer här nedan.

En osteopat är likvärdig till en kiropraktor, naprapat eller specialutbildad fysioterapeut/sjukgymnast. Osteopater jobbar med smärta, stelhet och värk från muskler, leder, diskar, nerver m.fl. Jag har flerårig utbildning från ett antal olika universitet inom behandling, rehabilitering, kost och träning. Som osteopat jobbar jag med flera elitklubbar, gymnasiala idrottsutbildningar och på min privata klinik. Utöver mina åtaganden så studerar jag på halvtid för att alltid fortsätta vara påläst för att ge en trygg, säker och evidensinformerad vård till mina atleter och klienter.

Boka tid

Stelhet

Sensationen av stelhet eller orörlighet kan uppstå i en rad olika situationer. Vanligast är att personer kontaktar mig då de har ett stilla arbete som de upplever gör dem stela. Andra hör av sig efter skador då de upplever stelhet eller orörlighet under perioden av läkning och även efter skadan är läkt.

Stelhet är som tidigare nämnt en sensation och inte ett faktiskt tillstånd. Ibland så kan sensationen av stelhet inträffa i ett område som vid tycker känns stelt när vi tar på det, men det måste inte vara så. Stelhets- eller orörlighets känslan är en signal från hjärnan att området har informerat om att det behöver röras på eller aktiveras. Det kan bero på att du har varit statisk i en situation och att kroppen upplever det som obehagligt men inte skadligt, skulle kroppen uppleva att det skulle kunna leda till en potentiell skada så kommer kroppen signalera med smärta för att varna dig. Läs mer om smärta här.

Behandling av stelhet & orörlighet | Kalmar Osteopati
Behandling av stelhet & orörlighet | Kalmar Osteopati

Alla stimuli som kan tala om för området att det inte är någon fara kommer att reducera upplevelsen av stelhet. Det kan vara allt från stretching till behandling med nålar, tryck, värme mm. Det kommer, som du säkert upplevt, kunna stilla sensationen av stelhet tillfälligt. När det kommer ner till kritan så handlar det oftast om två parametrar, antingen slutar man med aktiviteten som gör dig stel eller så vänjer man kroppen vid att tåla den belastningen. Att vänja kroppen vid belastningen handlar oftast om att träna området. Jag kan hjälpa dig förstå din stelhet, orörlighet och smärta samt anpassa behandling och rehabilitering/träning som ger dig kontroll.

Boka tid

Kalmar Osteopati

Kalmar Osteopati drivs av mig, Jonathan Bengtsson. Jag är utbildad på Skandinaviska Osteopathögskolan i Göteborg och har en 4-årig Bachelor of Science (Hons) genom Dresden International University och Osteopathie Schule Deutschland. En osteopat läser basmedicin, ortopedmedicin, osteopatiska behandlingsmetoder, idrottsmedicin och rehabilitering. Allt detta för att kunna erbjuda en trygg och säker behandling samt bred kunskap för att kunna interagera med andra professioner och allmänvården.

Utöver det så är jag licensierad personlig tränare och medicinsk massageterapeut med specialisering mot huvudvärk (Vitalmetoden). Jag har även utbildning inom dry needling, kost- & näringsterapi samt som träningscoach. Tidigare har jag drivit klinik i Jämtland och Göteborg under 6 år men från och med hösten 2018 så kommer jag att finnas i Kalmar. Jag har tidigare jobbat med fysträning, rehabilitering och kost åt elitlag inom innebandy vilket jag likaså kommer göra med FBC Kalmarsund i Kalmar. Hos mig kan du använda Benify, Min Friskvård, Actiway och Wellnet. Jag hjälper dig med sjukvårdsförsäkring genom Euro Accident Sjukvårdsförsäkring. Har du Studentkortet, Mecenat eller är pensionär så har du alltid rabatterad behandling hos mig. Det går bra att köpa presentkort och klippkort direkt online.

Boka tid

Välkommen!

Läs mer på bloggen eller startsidan.

Det här ska inte ses som medicinsk rådgivning. Konsultera alltid din allmänna vårdgivare innan du påbörjar ny träning, behandling eller rehabilitering.