Knäsmärta | Patellofemoralt smärtsyndrom | Kalmar Osteopati

Knäsmärta | Patellofemoralt smärtsyndrom

Knäsmärta från patellofemoralt smärtsyndrom är diffus i området kring- och bakom knäskålen. Då patellofemoralt smärtsyndrom är en paraplyterm till knäsmärta utan vävnadsskada, röntgar man knät så ser man ingen skada, så betyder det att smärtan kan vara väldigt individuell.

Patellofemoralt smärtsyndrom
Patellofemoralt smärtsyndrom
Patellofemoralt smärtsyndrom
Patellofemoralt smärtsyndrom

Patellofemoralt smärtsyndrom är troligast en överbelastningsproblematik i vävnaderna kring knät. Olika yttre- och inre faktorer kan bidra till individen upplever knät som överbelastat. Personer med syndromet har nedsatt muskelvolym och styrka, i höft- och lårmuskulatur på den påverkade sidan/sidorna, i förhållande till den odrabbade sidan eller kontrollgrupper utan knäsmärta.

Patellofemoralt smärtsyndrom
Patellofemoralt smärtsyndrom
Patellofemoralt smärtsyndrom
Patellofemoralt smärtsyndrom

Behandlingsmässigt verkar träning riktat mot lår- och höftmuskulatur ge bäst resultat. Kortsiktigt kan det kompletteras av skoilägg som kan förbättra smärtan, det verkar dock inte ha en långsiktig effekt. Det verkar som att standarskoilägg ger likvärdigt resultat som specialanpassade. Förutom skoilägg så kan manuell behandling av muskulatur kring knät hjälpa till vid rehabiliteringen genom symptomlindring.

Knäsmärtor

Läs om fler orsaker till knäsmärta här Knäsmärta från fettkudden | Kalmar OsteopatiHopparknä | Kalmar Osteopati och Löparknä | Kalmar Osteopati. Läs mer om smärta här.

Kalmar Osteopati

Kalmar Osteopati drivs av mig, Jonathan Bengtsson. Jag är utbildad på Skandinaviska Osteopathögskolan i Göteborg och har en 4-årig Bachelor of Science (Hons) genom Dresden International University och Osteopathie Schule Deutschland. En osteopat läser basmedicin, ortopedmedicin, osteopatiska behandlingsmetoder, idrottsmedicin och rehabilitering. Allt detta för att kunna erbjuda en trygg och säker behandling samt bred kunskap för att kunna interagera med andra professioner och allmänvården.

Utöver det så är jag licensierad personlig tränare och medicinsk massageterapeut med specialisering mot huvudvärk (Vitalmetoden). Jag har även utbildning inom dry needling, kost- & näringsterapi samt som träningscoach. Jag har tidigare drivit klinik i Jämtland och Göteborg under 6 år men från och med hösten 2018 så kommer jag att finnas i Kalmar. Jag har tidigare jobbat med fysträning, rehabilitering och kost åt elitlag inom innebandy vilket jag likaså kommer göra med FBC Kalmarsund i Kalmar. Jag tar emot Benify, Min Friskvård, Actiway och Wellnet. Jag hjälper dig med sjukvårdsförsäkring genom Euro Accident Sjukvårdsförsäkring. Har du Studentkortet, Mecenat eller är pensionär så har du alltid rabatterad behandling hos mig. Det går bra att köpa presentkort och klippkort direkt online.

Boka tid

Välkommen!

Läs mer på bloggen eller startsidan.

Det här ska inte ses som medicinsk rådgivning. Konsultera alltid din allmänna vårdgivare innan du påbörjar ny träning, behandling eller rehabilitering.