Huvudvärk från axlarna | Kalmar Osteopati

Huvudvärk från axlarna | Kalmar Osteopati

Huvudvärk från axlarna är lika vanligt förekommande som huvudvärk från nacken. Smärtan börjar oftast i axlarna och genereras sedan vidare upp i huvudet. Varför får vi huvudvärk och vad kan man göra åt det?

Boka tid

Huvudvärk

Huvudvärk kan bero på många olika faktorer och ha många olika orsaker. Huvudvärk delas upp i primär- och sekundär huvudvärk som du kan läsa mer om här. Huvudvärk från axlarna är en del av en primär huvudvärk. Den kallas cervikogen huvudvärk och betyder huvudvärk från nack- och halsryggen. Huvudvärken kan oftast stimuleras genom rörelse av axlarna och kan vara föränderlig i intensitet beroende på aktivitet. Den avhjälps ofta av stressreduktion, läkemedel och god livskvalité.

Att värk uppstår i axlarna beror oftast på att en belastning på vävnaden i axlarna överstiger vad den tolererar. Det innebär inte att en skada uppstår men att kroppen varnar dig för att det skulle kunna uppstå, genom smärta. Smärta är en varningssignal som oftast kommer långt innan skada. Vi har oftast tillräckligt god kroppsuppfattning för avgöra att det är i axeln det gör ont men ibland så misstolkar hjärnan vartifrån signalerna kommer och värken känns i huvudet istället. Det sker då signalerna för sensorik från huvudet och axlarna kommer in på ungefär samma ställe i ryggmärgen.

Naprapat eller Osteopat? | Kalmar Osteopati
Huvudvärk från axlarna | Kalmar Osteopati

Boka tid

Behandling & Rehabilitering för huvudvärk från axlarna

Många andra faktorer väger in kring huvudvärk så som genetik, sömn, humör, stress, kost, träning mm. Det betyder inte att bara för att det gör ont från axeln upp i huvudet att det är axeln som är problemet. Samtliga ovan nämnda faktorer bör ses över. När det är gjort så kan vi kolla på den faktiska axeln. Att förbättra styrka, uthållighet och kroppsuppfattning genom rehabiliterande träning tillsammans med manuell behandling av muskler, leder och nerver leder oftast till ett gott resultat.

Kalmar Osteopati

Kalmar Osteopati drivs av mig, Jonathan Bengtsson. Jag är utbildad på Skandinaviska Osteopathögskolan i Göteborg och har en 4-årig Bachelor of Science (Hons) genom Dresden International University och Osteopathie Schule Deutschland. En osteopat läser basmedicin, ortopedmedicin, osteopatiska behandlingsmetoder, idrottsmedicin och rehabilitering. Allt detta för att kunna erbjuda en trygg och säker behandling samt bred kunskap för att kunna interagera med andra professioner och allmänvården.

Utöver det så är jag licensierad personlig tränare och medicinsk massageterapeut. Jag har även utbildning inom dry needling, kost- & näringsterapi samt som träningscoach. Jag har tidigare drivit klinik i Jämtland och Göteborg under 6 år men från och med hösten 2018 så kommer jag att finnas i Kalmar. Jag har tidigare jobbat med fysträning, rehabilitering och kost åt elitlag inom innebandy vilket jag likaså kommer göra med FBC Kalmarsund i Kalmar. Jag tar emot Benify, Min Friskvård, Actiway och Wellnet. Jag hjälper dig med sjukvårdsförsäkring genom Euro Accident Sjukvårdsförsäkring. Har du Studentkortet, Mecenat eller är pensionär så har du alltid rabatterad behandling hos mig. Det går bra att köpa presentkort och klippkort direkt online.

Boka tid

Välkommen!

Läs mer på bloggen eller startsidan.

Det här ska inte ses som medicinsk rådgivning. Konsultera alltid din allmänna vårdgivare innan du påbörjar ny träning, behandling eller rehabilitering.