Huvudvärk från nacken | Kalmar Osteopati

Huvudvärk från nacken| Kalmar Osteopati

Huvudvärk från nacken och dess strukturer är inte ovanligt. Muskler, stödjevävnad, nerver och leder kan alla vara en bidragande faktor till huvudvärk. Vad är det, varför får man det och vad kan man göra åt det?

Boka tid

Huvudvärk

VI har ett komplicerat nätverk av nerver som kommunicerar mellan hjärnan och kroppen. För att hjärnan ska kunna lokalisera vart vi känner smärta så har vi nerver som går ut till olika områden. En problematik som dock uppstår är att när nerverna kommer in till ryggmärgen så kan flera av dem komma in på samma ställe. Har kroppen en bristfällig kroppsuppfattning eller om stimuli är väldigt hög så kan hjärnan uppfattade som att, smärtan i det här fallet, kommer från ett annat närliggande område. Ett vanligt exempel när detta sker är huvudvärk som kommer från nacken. Huvudvärken kan projiceras nästan vart som helst kring huvudet, beroende på vilken struktur i nacken som är påverkad.

Vanligt är att rörelse av nacken påverkar huvudvärken i just nackrelaterad huvudvärk. Som jag beskrev tidigare så handlar det sannolikt om kroppsuppfattning och/eller en hög stimuli. Hög stimuli kan komma från ett trauma mot nacken så som t.ex vid whiplash  när det uppstår en faktisk skada. Eller som vid nedsatt kroppsuppfattning, när en problematik i nacken felaktigt tolkas som om det vore i huvudet.

Huvudvärk från nacken | Kalmar Osteopati

Boka tid

Behandling & Rehabilitering av huvudvärk från nacken

När det kommer till trauma är det alltid viktigt att uppsöka vård av en läkare för att fastställa att medicinsk vård inte är nödvändigt. Vidare är det viktigt att etablera rörelse och cirkulation i största möjliga utsträckning för att stimulera läkning och förhindra att tappa styrka och kroppsuppfattning. Tappar man styrka och kroppsuppfattning är det viktigt att undvika aktiviteter som överbelastar området. Det innebär dock inte att man ska vara totalt passiv utan snarare aktiv i största möjliga mån för att etablera ny styrka och kroppsuppfattning.

Jag kan hjälpa dig med rehabilitering och behandling av huvudvärk från nacken. Det gör jag genom strukturerad rehabiliterande träning. Uutöver det kan manuell behandling mot muskler, leder och nerver ibland avlasta och påskynda processen.

Kalmar Osteopati

Kalmar Osteopati drivs av mig, Jonathan Bengtsson. Jag är utbildad på Skandinaviska Osteopathögskolan i Göteborg och har en 4-årig Bachelor of Science (Hons) genom Dresden International University och Osteopathie Schule Deutschland. En osteopat läser basmedicin, ortopedmedicin, osteopatiska behandlingsmetoder, idrottsmedicin och rehabilitering. Allt detta för att kunna erbjuda en trygg och säker behandling samt bred kunskap för att kunna interagera med andra professioner och allmänvården.

Utöver det så är jag licensierad personlig tränare och medicinsk massageterapeut. Jag har även utbildning inom dry needling, kost- & näringsterapi samt som träningscoach. Jag har tidigare drivit klinik i Jämtland och Göteborg under 6 år men från och med hösten 2018 så kommer jag att finnas i Kalmar. Jag har tidigare jobbat med fysträning, rehabilitering och kost åt elitlag inom innebandy vilket jag likaså kommer göra med FBC Kalmarsund i Kalmar. Jag tar emot Benify, Min Friskvård, Actiway och Wellnet. Jag hjälper dig med sjukvårdsförsäkring genom Euro Accident Sjukvårdsförsäkring. Har du Studentkortet, Mecenat eller är pensionär så har du alltid rabatterad behandling hos mig. Det går bra att köpa presentkort och klippkort direkt online.

Boka tid

Välkommen!

Läs mer på bloggen eller startsidan.

Det här ska inte ses som medicinsk rådgivning. Konsultera alltid din allmänna vårdgivare innan du påbörjar ny träning, behandling eller rehabilitering.