Ischias | Kalmar Osteopati

Ischias | Kalmar Osteopati

Ischias är namnet på kroppen längsta nerv, den sträcker sig från nedre delen av ländryggen hela vägen ner i foten. På grund av mekaniskt tryck eller inflammation kan smärta upplevas i benet. Vad är det? Varför får man det? Vad kan man göra åt det?

Boka tid

Ischias

Ischias är som ovan nämnt namnet på en nerv. Slarvigt så kallar man smärta ner i benet för ischias. Just Ischias är en speciell typ av elektrisk, brännande smärta som skjuter ner hela vägen ut i foten. Det är resultatet av en inflammation i nerven, oftast i området kring länden. Inflammationen uppkommer oftast genom någon form av mekaniskt tryck på nerven eller genom att kemiska komponenter irriterar den. Det kan ske från benpålagringar kring kotorna som sker över lång tid. Våra diskar går ibland sönder, även kallat diskbråck eller diskbuktning, och fragment av dem kan irritera nerven. Även en del sjukdomar och cystor kan irritera nerven.

Ischias | Kalmar Osteopati
Ischias | Kalmar Osteopati

Boka tid

Genom våra nerver sker kommunikationen genom kroppen, de hjälper till att förmedla information till och från hjärnan. Störs den kommunikationen kan vi ha svårt att uppfatta känsel som vi brukar, t.ex domningar, stickningar eller att värme och kyla känns extra mycket eller lite. Det kontrollerar också huruvida vi kan kontrollera våra muskler men det krävs en större irritation för att det ska bli påverkat. Utöver det så sker kommunikationen mellan våra organ och hjärnan även via nerver. Blir en nerv påverkad i länden och du märker att dina ben inte kan bära dig eller att du har svårt att röra dig så är det en god idé att uppsöka sjukvård. Har du slutat känna dig kissenödig eller märker att det inte fungerar som det ska när du är på toa så bör du uppsöka sjukvård omgående.

Behandling & Rehabilitering av Ischias

De flesta ischiasbesvär går över av sig självt i sinom tid. Kroppen är välutrustad för att hantera inflammationer, vilket egentligen är kroppens egna lagningsfunktion, med rätt förutsättningar så kan processen underlättas. För att kroppen ska få möjlighet att repareras så behöver den god cirkulation, det vill säga rörelse, bra näring och god sömn.

Tillsammans kan vi reda ut vilka rörelser och aktiviteter som passar dig för att underlätta dina väg tillbaka. Kontakta mig så berättar jag mer om vad jag kan göra för just dig!

Kalmar Osteopati

Kalmar Osteopati drivs av mig, Jonathan Bengtsson. Jag är utbildad på Skandinaviska Osteopathögskolan i Göteborg och har en 4-årig Bachelor of Science (Hons) genom Dresden International University och Osteopathie Schule Deutschland. En osteopat läser basmedicin, ortopedmedicin, osteopatiska behandlingsmetoder, idrottsmedicin och rehabilitering. Allt detta för att kunna erbjuda en trygg och säker behandling samt bred kunskap för att kunna interagera med andra professioner och allmänvården.

Utöver det så är jag licensierad personlig tränare och medicinsk massageterapeut. Jag har även utbildning inom dry needling, kost- & näringsterapi samt som träningscoach. Jag har tidigare drivit klinik i Jämtland och Göteborg under 6 år men från och med hösten 2018 så kommer jag att finnas i Kalmar. Jag har tidigare jobbat med fysträning, rehabilitering och kost åt elitlag inom innebandy vilket jag likaså kommer göra med FBC Kalmarsund i Kalmar. Jag tar emot Benify, Min Friskvård, Actiway och Wellnet. Jag hjälper dig med sjukvårdsförsäkring genom Euro Accident Sjukvårdsförsäkring. Har du Studentkortet, Mecenat eller är pensionär så har du alltid rabatterad behandling hos mig. Det går bra att köpa presentkort och klippkort direkt online.

Boka tid

Välkommen!

Läs mer på bloggen eller startsidan.

Det här ska inte ses som medicinsk rådgivning. Konsultera alltid din allmänna vårdgivare innan du påbörjar ny träning, behandling eller rehabilitering.