Spänningshuvudvärk | Behandling & Rehabilitering | Kalmar Osteopati

Huvudvärk | Behandling & Rehabilitering | Kalmar Osteopati

Huvudvärk finns i många former men vanligast är spänningshuvudvärk och migrän. Jag hjälper dig med behandling och rehabilitering för att hantera din spänningshuvudvärk. Vad är det, varför får man det och vad kan man göra åt det?

Boka tid

Spänningshuvudvärk

Spänningshuvudvärk ter sig oftast genom en spänning/tryckande sensation i en band- eller ”möss” känsla kring huvudet. Oftast är smärtan mild men gör sig påmind och kan vara ihållande under långa perioder. Spänningshuvudvärk kan vara episodisk, det innebär alltså att den kan komma i omgångar, vilket är det vanligaste och så som huvudvärken oftast börjar. Det finns kroniska former av spänningshuvudvärk där huvudvärken är närvarande flera dagar i veckan eller till och med konstant. Smärtan är som tidigare nämnt mild och tryckande men kan också bli betydligt mer intensiv.

Kring 30-78% av världens befolkning, beroende på vart i världen man är, kommer någon gång uppleva spänningshuvudvärk. Spänningshuvudvärk är i de flesta fall helt ofarligt men kan orsaka stor irritation och ge en påverkad livskvalité. Huvudvärken tros bero på en genetisk neurologisk överkänslighet kring huvudet och nacken.

Att det är genetiskt betyder inte automatiskt att du är dömd att leva med din huvudvärk. Många olika faktorer väger in i hur du upplever din huvudvärk. Stress är som du säkert tidigare vet något som påverkar oss. Det handlar dock om mer än det vi i vardagen kallar stress, t.ex mycket att göra på jobbet. Stress psykiskt och fysiskt innebär vad vi äter, hur vi sover, hur vi mår, om vi omges av människor som ger eller tar energi, hur vi jobbar fysiskt med vår kropp mm. Din huvudvärksfrekvens och intensitet står i nära korrelation till stress.

Huvudvärk | Behandling & Rehabilitering | Kalmar Osteopati
Huvudvärk | Behandling & Rehabilitering | Kalmar Osteopati

Boka tid

Behandling och rehabilitering av spänningshuvudvärk

Tillsammans så gäller det för oss att utröna vad du kan förbättra och hur du kan lär dig hantera dina stressorer. Utöver det så finns det en uppsjö av rehabilitering för att förstärka kroppens uppfattning av huvudvärken. Det sker oftast genom olika moment av träning relaterat till nacke, hals och axlar, vi testar gemensamt ut vad som fungerar för just dig. Till rehabiliteringen kan vi addera behandling av muskulatur genom bl.a triggerpunktsbehandling, leder genom ledmobiliseringar och manipulationer och nerver för att ytterligare avhjälpa dina huvudvärkssymptom.

Kalmar Osteopati

Kalmar Osteopati drivs av mig, Jonathan Bengtsson. Jag är utbildad på Skandinaviska Osteopathögskolan i Göteborg och har en 4-årig Bachelor of Science (Hons) genom Dresden International University och Osteopathie Schule Deutschland. En osteopat läser basmedicin, ortopedmedicin, osteopatiska behandlingsmetoder, idrottsmedicin och rehabilitering. Allt detta för att kunna erbjuda en trygg och säker behandling samt bred kunskap för att kunna interagera med andra professioner och allmänvården.

Utöver det så är jag licensierad personlig tränare och medicinsk massageterapeut. Jag har även utbildning inom dry needling, kost- & näringsterapi samt som träningscoach. Jag har tidigare drivit klinik i Jämtland och Göteborg under 6 år men från och med hösten 2018 så kommer jag att finnas i Kalmar. Jag har tidigare jobbat med fysträning, rehabilitering och kost åt elitlag inom innebandy vilket jag likaså kommer göra med FBC Kalmarsund i Kalmar. Jag tar emot Benify, Min Friskvård, Actiway och Wellnet. Jag hjälper dig med sjukvårdsförsäkring genom Euro Accident Sjukvårdsförsäkring. Har du Studentkortet, Mecenat eller är pensionär så har du alltid rabatterad behandling hos mig. Det går bra att köpa presentkort och klippkort direkt online.

Boka tid

Välkommen!

Läs mer på bloggen eller startsidan.

Det här ska inte ses som medicinsk rådgivning. Konsultera alltid din allmänna vårdgivare innan du påbörjar ny träning, behandling eller rehabilitering.