Euro Accident Sjukvårdsförsäkring | Kalmar Osteopati

Euro Accident Sjukvårdsförsäkring & Osteopatisk Behandling

Visste du att Euro Accident sjukvårdsförsäkring täcker osteopatisk behandling? Kontakta mig eller ditt försäkringsbolag så hjälper vi dig! 

Osteopat i Kalmar

Osteopati och osteopatisk behandling är en form av manuell terapi. Osteopaten jobbar med kroppen för att reducera stress, smärta, värk och stelhet. En osteopat använder samma tekniker som en Kiropraktor, Naprapat och Fysioterapeut (sjukgymnast). Osteopaten har oftast ytterligare tekniker att tillgå. En osteopatisk behandling upplevs ofta som behaglig. Det är en del av den osteopatiska filosofin att tillföra positivt stimuli för att ge kroppen möjligheten att självläka.

Rehabiliterande träning är en extremt viktig del i mitt arbete. Tillsammans med rådgivning gällande livsstilsfaktorer så som sömn, stress, kost och ergonomi utgör det en bra grund.

Boka tid

Osteopat Jonathan Bengtsson

Jag är utbildad på Skandinaviska Osteopathögskolan i Göteborg och har en 4-årig Bachelor of Science (Hons) genom Dresden International University och Osteopathie Schule Deutschland. En osteopat läser basmedicin, ortopedmedicin, osteopatiska behandlingsmetoder, idrottsmedicin och rehabilitering. Allt detta för att kunna erbjuda en trygg och säker behandling. Det och en bred kunskap för att kunna interagera med andra professioner och allmänvården.

Osteopat & Euro Accident sjukvårdsförsäkring i Kalmar | Kalmar Osteopati
Osteopat & Euro Accident sjukvårdsförsäkring i Kalmar | Kalmar Osteopati

Boka tid

 

Osteopatisk historia

Osteopatin grundades i USA under 1874 av Andrew Taylor Still som var läkare och kirurg. Han hade under det Amerikanska inbördeskriget samlat på sig en stor mängd kunskap om vår anatomi och fysiologi. Han ogillade sättet som den allmänna medicinen praktiserades vid den här tidpunkten. Medicinerna och de procedurer som användes ledde oftare till skada och död, än att de hjälpte patienterna. Still upplevde att osteopatisk behandling av det gav smärtlindring och avhjälpte bekymmer hos sin patienter. Still började så småningom utbilda andra inom osteopati och idag är osteopati en av de störta specialiseringarna inom läkaryrket i USA.

Vad en osteopat behandlar:

En osteopatisk behandling kan användas för en uppsjö av olika problematiker länkade till rörelseapparaten. Här nedan följer några exempel:

Huvudvärk

Kroppen kommer ha nerver som uppfattar allt från värme, kyla, vibrationer eller olika intensitet av tryck, samt de som uppfattar stimuli som sedan hjärnan tolkar som smärta. När det kommer till nacken så kommer nerven som uppfattar känsel i ansiktet och upp i pannan in på samma ställe i ryggmärgen som nerverna som förser bakhuvudet och nacken med känse – detta kallas för konvergens. Det betyder alltså att när det kommer in väldigt mycket information till ryggmärgen så kan hjärnan ibland ”feltolka” exakt vart smärtan är och placerar den på ett annat ställe som t.ex när smärtan egentligen är i nacken så känner du den i ansiktet. När det kommer till nackrelaterad huvudvärk så gäller även detta nerven som förser och leder information från den stora axelmuskulaturen Trapezius och halsmusklerna Sternocleidomastoideus (de stora musklerna på sidan av halsen).

Ländryggssmärta

Ryggskott eller akut lumbago som det också kallas är en samlingsterm för akut påkommen smärta i ländryggen och kan bero på en uppsjö av olika saker. En av de vanligaste orsakerna som vi stöter på är en akut eller kronisk överansträngning av muskulaturen. I den nedre delen av ländryggen har vi ett flertal muskler som ansvarar för både stabilitet och rörelse.

Sätessmärta

Kring sätet har vi en uppsjö av muskler, ligament, leder, nerver med mera. Vi träffar klienter med allt från nervinklämningar, triggerpunkter i musklerna, ligamentsskador och nedsatt rörlighet och stelhet. Det är inte alls ovanligt att sätesområdet kan referera smärta båd ner i benet och vidare upp i ryggen.

Kalmar Osteopati

Kalmar Osteopati drivs av mig, Jonathan Bengtsson. Jag är utbildad på Skandinaviska Osteopathögskolan i Göteborg och har en 4-årig Bachelor of Science (Hons) genom Dresden International University och Osteopathie Schule Deutschland. En osteopat läser basmedicin, ortopedmedicin, osteopatiska behandlingsmetoder, idrottsmedicin och rehabilitering. Allt detta för att kunna erbjuda en trygg och säker behandling. Det och bred kunskap för att kunna interagera med andra professioner och allmänvården.

Utöver det så är jag licensierad personlig tränare och medicinsk massageterapeut. Jag har även utbildning inom dry needling, kost- & näringsterapi samt som träningscoach. Jag har tidigare drivit klinik i Jämtland och Göteborg under 6 år men från och med hösten 2018 så kommer jag att finnas i Kalmar. Jag har tidigare jobbat med fysträning, rehabilitering och kost åt elitlag inom innebandy vilket jag likaså kommer göra med FBC Kalmarsund i Kalmar. Jag tar emot Benify, Min Friskvård, Actiway och Wellnet. Har du Studentkortet, Mecenat eller är pensionär så har du alltid rabatterad behandling hos mig. Har du Euro Accident Sjukvårdsförsäkring så kan jag hjälpa dig. Det går bra att köpa presentkort och klippkort direkt online.

Välkommen!

Boka tid

Läs mer på bloggen eller startsidan.